Artikler

SE, JEG KRAVLER!

Krabbing er viktig for den motoriske utviklingen og utviklingen av samsynet.
Syn og motorikk henger sammen. Synsinntrykk bygger blant annet på tidligere
og nålevende erfaringer knyttet til bevegelse. Det finnes ikke et synsinntrykk som ikke er knyttet til bevegelse.
Se, jeg krabber Se, jeg krabber

ET TRÆNET ØJE GØR FORSKELLEN

Der er ikke tale om et mirakel, men det er tæt på - i hvert fald for dem,
der tager imod tilbuddet om at arbejde med at forbedre deres syn.

Et trænet øje gør forskellen Et trænet øje gør forskellen

EIRA KÆKKEDE LÆSEKODEN

Eira Almestad (10) gjekk frå lesenivå 4 til 10 på 6 månader. Det var takka vere synstrening.

For seks månader sidan såg ikkje Eira Almestad (10) forskjell på bokstavane «b» og «d». Ho stokka om på bokstavar, kutta endingane på ei
rekkje ord og las same setning om og om igjen.

Å lese var så vanskeleg at Eira ikkje fekk med seg innhaldet i skuleoppgåvene, fordi ho måtte konsentrere seg om å tyde kvart einskilt ord.
KNEKTE LESEKODEN KNEKTE LESEKODEN

TOBIAS RYKKEDE TO KLASSETRIN OP VED AT LAVE SYNSTRÆNING

11-årige Tobias kunne ikke knække læsekoden -
nu er han rykket to klassetrin ved at lave øvelser med i sine øjne!

"Jeg fik at vide, at jeg havde dobbeltsyn, og at det var derfor, bogstaverne ikke stod stille på linjen, når jeg forsøgte at fokusere. Det var mærkeligt at få at vide. Jeg har ikke tænkt over, at jeg så dobbelt - sådan har det jo altid været, og jeg gik ud fra, at andre havde det lige sådan.

Men det var også rigtig rart at få at vide, at der faktisk var en god grund til, at det var så svært for mig at læse," fortæller Tobias.

"Nu kan jeg læse helt uden at tænke over det. Før skulle jeg kæmpe mig gennem ordene bogstav for bogstav. Jeg skal stadig øve mig i at læse hurtigere, men jeg kan lide at læse nu. For et år siden følte jeg, at verden var lidt grå, og jeg var tit ked af det, fordi det var så svært i skolen. I dag har jeg
et helt andet liv. Jeg er meget mere glad.

tobias rykkede 2 klassetrin op ved at lave synstræning tobias rykkede 2 klassetrin op ved at lave synstræning

NU KAN CHRISTIAN LÆSE UNDERTEKSTERNE

For at finde forklaringen på Christians dårlige læseevner blev han testet for både ordblindhed, IQ, arbejdshukommelse og syn. Alt var fint.
Derfor var det oplagt at få testet Christians samsyn.

Og Christian havde problemer med sit samsyn. Han havde svært ved at fokusere, kunne ikke så godt dreje øjnene indad, blandede ord som De, Der, Den, Det og Dem sammen og kunne ikke se, om der stod D eller
O. Vi oplevede også, at Christian gættede ord i teksten, ligesom han mange gange måtte starte forfra på en tekst, som han ofte endte med ikke at kunne huske. Og det hjalp ikke, at han blev rettet. Vi måtte derfor i gang med at optræne synet.

Efter 1½ år nåede Christian sit mål. Han kunne nu læse og følge med i undertekster på film. Inden havde vi dog kunnet mærke fremskridtet. Vi oplevede, at Christian pludselig begyndte at læse højt op af skilte, tekster og reklamer, og skolen fortalte os efter et årstid, at Christians læsning var blevet meget bedre.

Det bedste i hele denne proces har næsten været at opleve, hvordan Christians selvværd er vokset. Han føler sig ikke længere så dum og kommer ikke til kort men har mod på tilværelsen. Men følelsen af ikke at have slået til, sidder stadig dybt i ham.

Læs hele artiklen:VANSKELIGHEDER MED SAMSYN OVERSES VANSKELIGHEDER MED SAMSYN OVERSES

FRA 120 TIL 328 ORD I MINUTTET!!!

17-årige Line Heeddegård Rasmussen fra Vejle gjorde op med et halvt års hovedpine og spændinger i panden — og hævede sine skolekarakterer væsentligt, så hun pludselig blev til en UG-pige.

Det lyder rimeligt vildt, og erfaringerne har da, også fået hendes mor, Inger Heeddegård, til varmt
at anbefale metoden.

Typisk er det et spørgsmål om at forbedre synsrelaterede indlæringsvanskeligheder eller specifikt optimere på læseevnen, og det
er netop en voldsomt forbedret læsehastighed, der for alvor har hjulpet Line.

I 9. klasse på Vejle Friskole lå hun med 120 ord i minuttet på et læsehastigheds
niveau som en otte-ti årig.

Men en nylig test på Vejle Fjord Gymnasium viser, at hun nu er steget til 328 ord i minuttet, og det har gjort det langt lettere at klare sine lektier.

En karakter på 02 i læseprøve i 9. klasse steg til 12 i 10. klasse, og selv om hun virker lidt forlegen ved at svare på spørgsmålet, om hun også er blevet bedre til matematik, som man også jævnligt oplever ved synsoptimering, så konstaterer hun at karaktererne steg fra syv og 10 i 9. klasse til 12
i både mundtlig og skriftlig matematik i 10. klasse.

Og de helt høje karakterer er fulgt med til de første stopprøver i gymnasiet.
synstræning har gjort Lines liv lettere synstræning har gjort Lines liv lettere

JØRNS LÆSEHASTIGHED STEG FRA 79 TIL 109 ORD I MINUTTET VHA. SYNSTRÆNING

Optiker Ellen Marie Aleksandersen, fra Interoptik Brillehjørnet i Arendal, hjalp Jørn (11) til å øke lesehastigheten fra 79 ord til 109 ord i minuttet.

Jørn Jomås er en av de mange som har lagt ned en stor arbeidsinnsats for å bedre sitt syn og sin leseferdighet. Da han kom til synsundersøkelse
var det fordi det var litt vanskelig å lese lange ord, han husket ikke så godt det han leste, han leste sent og fant ikke alltid neste linje slik at han
måtte hjelpe med fingeren under teksten.

Jørn fulgte også med hodet når han leste. Han så veldig godt og trengte ikke briller, men øyemusklene hans hadde ikke god nok utholdenhet og styrke.
Han klarte ikke å følge et objekt innover mot nesen godt nok, og det var ubehagelig. Han klarte heller ikke å følge et objekt rundt i synsfeltet uten
å ta blikket vekk og det gjorde vondt i øynene hans.

Optiker Ellen Marie Aleksandersen, på Brillehjørnet, jobber mesteparten av arbeidstiden sin med samsynsproblematikk. Og i Jørns tilfelle var
det trening som måtte til.

Etter å ha trent både litt grovmotorisk og gjort øyeøvelser både med og uten data, viste skolens lesetest på våren at Jørn hadde økt lesehastigheten sin fra 79 til 109 ord pr minutt. Han hadde ikke lenger problemer med å følge et objekt inn til nesen, og det gjorde ikke lenger vondt å følge et objekt rundt i synsfeltet.
Jørns læsehastighed steg fra 79 til 109 ord pr minut Jørns læsehastighed steg fra 79 til 109 ord pr minut

NYT SYN PÅ LEKTIERNE

Før lå Sara Knutsen (13) under bordet og hylte da hun skulle gjøre lekser. Nå gjør hun dem frivillig.

Hver kveld var en kamp for å få Sara til å gjøre lekser, forteller mamma Mona Knutsen.
- Hun lå under bordet og hylte for å slippe unna. Sara greide ikke å få med seg det hun leste. "Det står ikke i boka", sa hun.

Nå setter Sara seg ved bordet og gjør lekser uten at vi må mase på henne, forteller hun.

Selv om Sara fortsatt synes at det kan være kjedelig å gjøre lekser, blit hun langt mindre sliten enn før.

-Det er mye lettere å se bokstaverne nå, forteller hun.

Moren er svært lettet over at en årelang kamp mot lese- og skrivevansker nå er vunnet.
-Jeg vil anbefale alle som sliter med det samme å få sjekket samsynet. Vi har kastet bort mye tid under det bordet, sier hun.

Læs hele artiklen: Nytt syn på lekseneNytt syn på lekseneNytt syn på leksene

FOREBYGGELSE AF LÆSEPROBLEMER

Danmarks største privatskole, Randers Realskole, har valgt at fokusere på deres elevers syn i forebyggelsen af læseproblemer. De har allieret sig med TrainYourEyes, der er eksperter på feltet.
Forebyggelse af læseproblemer Forebyggelse af læseproblemer

FALKEGAARDS ØJENTRÆNING GIVER RESULTATER

Brøndby IF's talentfulde målmand Michael Falkesgaard har i løbet af foråret trænet andet end de rent fodboldfaglige kompetencer.
Målmanden har nemlig været en del af et projekt hos firmaet TrainYourEyes, der har testet virkningen for en fodboldmålmand, når han systematisk træner sine øjne.

STOR FREMGANG AT SPORE
Michael Falkesgaard fortæller om projektet:

- Jeg har fulgt et hårdt program hos TrainYourEyes, hvor jeg hver dag i en længere periode har lavet forskellige øvelser med mine øjne. Og jeg har følt en klar forbedring. Det har uden tvivl hjulpet mig til at blive en bedre målmand.

- Jeg reagerer hurtigere end tidligere og helt lavpraktisk har det hjulpet mig til at tage flere bolde i kampe og til træning. Samtidig er mit overblik forbedret, og der er kortere fra tanke til handling i mine aktioner. Det har givet mig de sidste 10 % som målmand, og jeg ser frem til at arbejde videre med tingene. Jeg vedligeholder træningen og ser det som en vigtig del af at være professionel målmand.

Målmandstræner i Brøndby IF, Morten Cramer, supplerer:

- Træning af øjnene er forløb, vi kører med alle vores målmænd, men Michael er den første, hvor det har haft så markant en effekt. Han havde problemer med afstandsbedømmelsen, og det har dette forløb hjulpet ham med at komme af med.

- Det var faktisk så markant, at flere spillere, der ikke vidste, at Michael var i gang med forløbet, kom og sagde, at de synes, han havde udviklet sig helt vildt bare på de første par uger, så det har uden tvivl hjulpet ham som målmand.

FIND ARTIKLEN PÅ: http://brondby.com/article.asp?aid=66778&id=145

INDLÆRINGSEVNEN FORBEDRET EFTER SYNSTRÆNING

- Jeg gik i skåneklassen for ikke at ryge bagud i skolen. Og jeg endte med at gå i en specialklasse for elever, der havdebrug for ekstra udfordringer
for ikke at kede sig. De andre blev i skåneklassen.

16-årige Rikke Frimodt fra Dauggaard ved Vejle Fjord er glad for, at hendes forældre tog hende med til optikeren en gang for godt otte år siden.
Hvis ikke de havde gjort det,ville hendes liv måske have udformet sig anderledes.
- Jeg er helt sikker på, at synstræningen hjalp mig. Og jeg kan kun anbefale andre at få en synsprøve, siger hun.
Læs hele artiklen:
Rikke fik syn for sagen Rikke fik syn for sagen

LEG DIN SØSYGE VÆK

Få bugt med søsygen en gang for alle med kolbøtter og gyngeture.

Skibet vugger fra side til side, man bliver træt og mister appetitten. Kvalmen tager over, og inden man får set sig om, ligger man igen i køjen og glæder sig til at komme i havn. De fleste sejlere kender mindst en, der får det sådan,
når der er bevægelse på vandet. Især først på sæsonen.

Der er givet mange råd om søsyge gennem tiden, men piller, plastre og ingefær har blot en dulmende effekt på symptomerne. Her kommer
en opskrift, der behandler årsagen, og den er helt uden negative bivirkninger: En ølstafet (uden øl), en gyngetur og kolbøtter på trampolinen.

Det lyder som den rene barneleg, og det er det også.

Leg din søsyge væk Leg din søsyge væk

HENRIK HAR LAGT SIN ADHD-MEDICIN PÅ HYLDEN

13-årige Henrik Schmidt fra Augustenborg fik ADHD-medicin, fordi han ikke kunne koncentrere sig og sidde stille, Nu har syns- og motoriktræning hos Syn og Sanser, i Sønderborg, hjulpet ham.
Henrik har lagt pillerne på hylden

MALENES HOVEDPINE FORSVANDT

Voldsom hovedpine har gennem de sidste 20 år gjort læsning til en kamp for 25-årige Malene Nygaard fra Vejen. Nu har samsynstræning løst problemet.
Malenes hovedpine forsvandt Malenes hovedpine forsvandt

FLERE MÅL OG HØJERE KARAKTERER

– Jeg har døjet meget med køresyge og var altid køresyg, når jeg kom til udekampe i Esbjerg. Det er jeg ikke mere, nu kan jeg endda sidde og læse i bilen, siger Rasmus Müller.

På banen scorer han flere mål. Og i skolen scorer han højere karakterer. Efter syv måneder med synstræning hos Tanya Schmidt er han blevet »en helt anden dreng«, som hans mor Susanne Müller udtrykker det.

– Jeg har haft svært ved at læse og svært ved at stave og svært ved at koncentrere mig i skolen, men nu går jeg ikke til specialundervisning mere, og jeg er gået to karakterer op i både dansk og engelsk, tilføjer Rasmus Müller.

Vendepunktet indtraf, da han i 7. klasse på Brandbjergskolen i Vojens fik en ny klasselærer, som anbefalede ham at gå til den synstræning, Profil Optik i Vejen tilbyder. To optikere har her taget en efteruddannelse og gennem flere år arbejdet med systemet Train Your Eyes for at forbedre børns og voksnes syn, motorik og indlæring.
Optiker hjalp Rasmus Optiker hjalp Rasmus
Rasmus har fået et helt nyt syn på livet Rasmus har fået et helt nyt syn på livet

10-ÅRIG HJULPET AF MED LÆSEPROBLEMER

10-årige Lasse havde problemer med at følge med i skolen med læsning, hans motorik og koncentrationsevne. Efter 9 måneders samsynstræning er han steget i læsehastighed, fra at læse som en 6-årig til alderssvarende. Hans faglige niveau er nu som hans klassekammeraters og han har desuden fået en pokal til fodbold for at være den bedste fighter og fordi han var den, der havde "rykket sig mest" i forhold til de andre.
10-årig hjulpet af med læseproblemer 10-årig hjulpet af med læseproblemer

AT KÆMPE SIG IND I BOGSTAVERNES VERDEN

Før havde 10-årige Victoria Krogh Jensen fra Hedensted svært ved at læse. Det er blevet bedre ved at optimere hendes syn. Den slags er hårdt arbejde, men det virker for Victoria, og det har givet den unge pige nyt mod.
Læs hele artiklen:
At kæmpe sig ind i bogstavernes verden At kæmpe sig ind i bogstavernes verden

EN TUR PÅ BALANCEBOMMEN FØR SKOLESTART
Snart starter mange børn i skole. Men ikke alle er klar. Det kan der være mange grunde til, men de færreste tænker på, at det kan være synet eller labyrintsansen, der ikke er optimeret nok. Det kan gøre indlæring mere besværligt, men er noget man kan gøre noget ved. Journalisten (fra Budstikken) blev for en stund seks år og på besøg hos Klinik for Synsoptimering i Vejle. Læs hele artikelen:
En tur på balancebommen før skolestart En tur på balancebommen før skolestart

ANDERS FANDT BALANCEN - OG LÆSER BEDRE END NOGENSINDE
14-årige Anders Nørmølle er ordblind og har kæmpet med dårligt syn hele sit liv. Han elsker boldspil, men det blev svært for ham at spille, fordi øjnene svigtede. I dag har Anders fundet gejsten på banen igen og læser bedre end nogensinde.

For et år siden læste Anders som en syv-årig og havde kun 30 procent af synet på venstre øje. I dag læser han over dobbelt så mange ord i minuttet og har forbedret synet på venstre øje til 80 procent af det optimale. Alt sammen fordi han har trænet sine øjne intenst.

-Jeg synes, at det var kedeligt i begyndelsen, indrømmer 14-årige Anders. –Jeg kan da huske, at du hurtigt begyndte at kunne læse sms'er, siger søsteren. –Og du var glad for, at du ikke længere behøvede spørge storesøster, hvad der stod i dem fra kammeraterne.

Et smil fra Anders viser, at han er enig. For et år siden kunne han heller ikke læse undertekster på fjernsynet, og det kneb med at gribe bolden, når han spillede håndbold. Han blev altid køresyg, havde hovedpine og døjede med svimmelhed.

Hans forældre følte sig magtesløse, indtil de læste om en yngre pige, som havde gennemgået et forløb hos optometrist Kirsten Bonnichsen i Vejle – Danmark.

-I begyndelsen fik jeg hovedpine og mine øjne løb i vand, fordi jeg anstrengte mig så meget, siger Anders og viser et par briller med et grønt og et rødt glas. –Jeg kan se tredimensionelt nu. Det kunne jeg ikke før, siger han med et smil.

Læs hele artiklen: Anders fandt balancen Anders fandt balancen


Få øje på problemet
Optiker Marianne Zoffmann støder jævnligt på kunder, der har problemer med samsynet. Øjnene arbejder ikke sammen, og har behov for træning.
Få øje på problemet Få øje på problemet

Fra dårlige karakterer til en af de bedste i klassen
Lara fra Niederschelden i Tyskland havde en masse symptomer på samsynsproblemer: Generelle synsproblemer, hyppig hovedpine, kvalme, køresyge, svært ved at læse ubesværet i længere tid, hovedpine ved PC-arbejde, problemer med balancen - også i sport var øjen-hånd koordination nedsat. I samråd med egen læge begyndte Lara derfor med samsynstræning hos synstræneren Katrin Sturmhöfel fra Oehm Optik i Neunkirchen.

Resultatet er blandt andet, at hun nu er første valg til målmand på sit håndboldhold og hendes karakterer i hovedfaget tysk, er steget fra meget dårlige til en af de bedste i klassen. Hendes mor udtaler, at hun nu har fået en ny og selvstændig datter.
Kann man gut sehen lernen? Kann man gut sehen lernen?

Endelig sjovt at gå i skole
Skolen var i mange år et helvede for 13-årige Tine Rickens fra Haderslev. Faktisk lige indtil slutningen af 7. klasse, hvor årsagen til hendes læsevanskeligheder endelig blev opklaret. I dag går Tine i 8. klasse, og intensiv synstræning hos Klinik for Synsoptimering i Vejle, har hjulpet hende så godt, at hun har indhentet meget af det tabte. Læs hele artiklen fra Ude og Hjemme:
Endelig sjovt at gå i skole Endelig sjovt at gå i skole

De fleste kan hjælpes ud af læseproblemer
10-årige Lasse havde store problemer med både læsning, sport, selvtillid og koncentrationsevne. Han trænede og trænede i læsning, men det ville ikke rigtigt lykkes for ham. Så hørte forældrene om Klinik Dine Øjne i Risskov, der har specialiseret sig i at finde og behandle eventuelle årsager til læsevanskeligheder. Læs hele artiklen.
De fleste kan hjælpes ud af læseproblemer De fleste kan hjælpes ud af læseproblemer

Bedre syn gennem træning
De to erfarne optikere bag synstræningsklinikken Dine Øjne.dk tilbyder nye veje til bedre syn, motorik og indlæring. "Målet med træningen er ikke at gøre briller overflødige, men gennem synstræning kan en række andre synsproblemer afhjælpes, forklarer Bettina Leidorf. "Der er ikke noget hokus-pokus eller okkult i den behandling, vi giver vores klienter. Det hele er baseret på aksakt viden og erfaring", forklarer Gitte Nørgaard.
Bedre syn gennem træning Bedre syn gennem træning

Studerende har øje for synstrænere
Sene nattetimer ved skrivebordslampen eller på læsesalen med hundredvis af siders pensum kan være en dræber for mange studerende. Derfor henvender et stigende antal studerende sig til synstrænere for at læse bedre. Læs artiklen fra Metroexpress.
Studerende har øje for synstræning Studerende har øje for synstræning

Ingen mirakelkur
"Det er ingen mirakelkur, men en mulighed for at hjælpe børn med læse- og koncentrationsproblemer". Den tyske optometrist og synstræner Dietmar Bliewernitz fra Kierspe har i sin praksis hjulpet rigtigt mange børn via TrainYourEyes.
Læs de to tyske artikler
Visualtraining hilft Kindern Visualtraining hilft Kindern
Visualtraining Chance bei Leseschwäche Visualtraining Chance bei Leseschwäche

Nu hopper bogstaverne ikke længere
Gennem hele folkeskolen har 16-årige Line Faust Friis brugt uanede mængder tid på lektierne, fordi bogstaverne hoppede, dansede og blev dobbelte. Nu har hun fået hjælp gennem balancetræning.
Nu hopper bogstaverne ikke længere Nu hopper bogstaverne ikke længere

Nu har Louise blik for bogstaver
Computer, bøger og undertekster på fjernsynet - alt sammen fyldt med bogstaver og derfor slet ikke noget for Louise Jespersen. Hun har nemlig aldrig kunnet læse ordentligt, selvom hun hverken er ordblind eller har brug for briller. Optometrist Maria Beadle Kops fra TrainYourEyes fandt endelig årsagen, og nu læser den 14-årige pige lige så godt som sine kammerater.
Nu har Louise blik for bogstaver Nu har Louise blik for bogstaver

Jeg har læst en rigtig bog
Den 14-årige Teresa fra Tønder har altid haft problemer med at læse i skolen. Ind til for få måneder siden læste hun som et barn i tredje klasse, men nu rykker hun for alvor i den folkeskole, der har været et mareridt i så mange år. Hun har de sidste 4 måneder gået til synstræning hos Syn og Sanser.dk i Vollerup ved Sønderborg og har nu endelig fået styr på sit syn så hun er i stand til at lære at læse som de andre i ottende klasse.
Jeg har læst en rigtig bog Jeg har læst en rigtig bog

Hvorfor har mit barn problemer med at læse? Han er jo ikke "dum"!? Læs den tyske artikel
Gesundheitblatt februar 2008 Gesundheitblatt februar 2008

Øjnene kan trænes til at læse bedre
Øjnene kan trænes til at læse bedre Øjnene kan trænes til at læse bedre

Superligaklubben AGF gennemgår TrainYourEyes-testen modificeret for fodbold
AGF-screenshots AGF - screenshots
Stærke AGf øjne giver mål Stærke AGF øjne giver mål

Læs de to tyske artikler omkring synstræning
Schlechte Augen entstehen durch krummen Rücken Schlechte Augen entstehen durch krummen Rücken
Visualtraining kann auch Kopfschmerzen beseitigen Visualtraining kann auch Kopfschmerzen beseitigen

Dårligt samsyn smadrede Louises skolegang
Læs artiklen her eller på www.ugeavisenvejle.dk - onsdag den 24. oktober 2007
Louise 1 Louise 1
Louise 2 Louise 2
Louise 3 Louise 3
Dårligt samsyn smadrede Louises skolegang Dårligt samsyn smadrede Louises skolegang

Louise Hansen har åbnet klinikken Synogsanser.dk, hvor hun hjælper børn med at blive bedre til at se, så de lettere kan lære at læse og begå sig.
Louise ser problemerne Louise ser problemerne

Optiker i Randers træner øjne i Canada
Optiker i Randers træner øjne i Canada Optiker i Randers træner øjne i Canada

For synets skyld
Ny synstræningsklinik i Vollerup ved Sønderborg

For synets skyld For synets skyld

Ny klinik for børn med synsbesvær Ny klinik for børn med synsbesvær


En sportsmands øjemål
Fodboldspilleren Per Krøldrup, spiller på det danske fodboldlandshold samt spiller for den italienske klub Florentina, gennemgik TrainYourEyes-testen hvorefter han er gået i gang med at optimere sit sportsvision.

En sportsmands øjemål En sportsmands øjemål

Østrigske skiskytter

Nogle af de østrigske landsholds skiskytter gennemgik TrainYourEyes-testen i Salzburg.

Mehr Durchblich für die Biathleten Mehr Durchblich für die BiathletenLæsebesvær kan skyldes synsforstyrrelser

Vanskeligheder med at læse behøver ikke at betyde, at børn er ordblinde.

Mange børn har svært ved at læse eller læser langsomt. Det behøver ikke at betyde, at de er orblinde. Det er mere et spørgsmål om, at de har synsforstyrrelser og derfor har svært ved at koncentrere sig.8-årige Christian har daglig hovedpine. Hans afstandssyn er fint, men hans øjne koordinerer ikke korrekt, hvorfor han er gået igang med at optræne øjnene hos Syn og Sanser.dk i Sønderborg.Læs mere på:

[fil: Læsebesvær - DR.dk /]

[fil: Læsebesvær - Jyllandsposten /]

[fil: Læsebesvær - Politikken /]Træn dit boldøje

Det nye Magasin MatchPoint bringer i deres november nummer en større artikel om sportsvision og TrainYourEyes.

MatchPoint MatchPointSiv trænede sig til et bedre syn

Siv på 47 har altid haft store synsproblemer. Efter et TrainYourEyes-træningsprogram fra Interoptik Brillehjørnet kan hun nu klare sytøjet og hjælpe sine elever med deres opgaver på PC'en.

Siv trente seg til bede syn - forside Siv trente seg til bedre syn - forside

Siv trente seg til bedre syn - artikel Siv trente seg til bedre syn - artikelJon slap af med sin hovedpine

Jon havde problemer med trætte øjne når han så på TV, læste eller arbejdede foran skærm. Desuden havde han svært ved at finde den rigtige linie i en tekst, hvorfor han ofte måtte læse teksten om igen. Han havde desuden tit hovedpine. Efter et synstræningsforløb hos Interoptik Nøkleby & øygarden i Kongsberg har han nu et velfungerende samsyn og meget forbedrede læseegenskaber.

Jon trener synet Jon trener synetSend øjnene i træningslejr - om sportsvision

I septemberudgaven af Euroman kan du læse om sportsvision. Her fortæller den danske badmintonspiller Niels Christian Kaldau om hvorfor han gik igang med at træne sine øjne ligesom Team Danmark fortæller om samarbejdet med TrainYourEyes.

[fil: Send øjnene i træningslejr - Euroman /]Steg fra 28 ord pr. minut til 68 ord pr. minut.

Lina trente bort lesevansker

Lina trente bort lesevansker del1 Lina trente bort lesevansker del1

Lina trente bort lesevansker del2 Lina trente bort lesevansker del2Det norske dame skiskyttelandshold gennemgik TrainYourEyes-testen hos Interoptik Anders Løchen Fogth, Hønefoss 26. juni 2006.

Verdensmesteren tester synet Verdensmesteren tester synet

De norske skiskyttedamer De norske skiskyttedamer

http://www.ringblad.no/sport/article2171027.ece

http://redir.opoint.com/?url=http://www.adressa.no/sport/article683960.eceLæs om TrainYourEyes-testen på superliga fodboldklubben AGF

http://www.agf.co.dk/Docs/Aktuelt/Indhold_detaljeret.asp?id=3269TrainYourEyes-mere end blot fitness for øjnene

Læs mere:

[fil: Artikel fra Dine øjne - tillæg til Jyllandsposten /]Først da Ann Helen Grande startede med synstræning hos optiker Ane Gundersen, fra Interoptik Gangestad i Fredrikstad, forsvandt den daglige hovedpine.

Læs mere:

[fil: øje for synstræning /]Skiskytten Frode Andresen havde ikke vundet medaljer i de sidste 3 år. Men efter samsynstræning har han nu erhvervet sig 3 guldmedaljer i træk og kvalificeret sig til Norges Ol-favorit i skiskydning.

Læs mere:

Frode Andresen Frode Andresen

[fil: Optometristen, der trænede Frode Andresen /]Læs om nogle af de bedste nordiske o-løberes TrainYourEyes-test på:

[fil: Skal trene øynene /]

Halden Arbeiderblad Halden Arbeiderblad

Halden Dagblad Halden Dagblad

Halden Skiklubb Halden Skiklubb

Kondis - forside Kondis - forside

Kondis - artikel Kondis - artikel

[fil: Orientering på net /]Læs om Marius på 10 år, der har lavet synstræning:

[fil: Træn øjnene - drop brillerne /]Forbedring af synet for golflandsholdets Victoria Amstrup - se artiklen på:

http://www.team-danmark.dk/cms/cmsdoc.nsf/content/webs65sg9j

Kilde: TEAM DANMARKLæs om golflandsholdets TrainYourEyes-test på:

http://dgu.org/golfverdenen/rundtomgolfen/testafsynogbalance

Kilde: Dansk Golf UnionLæs om Stavanger Håndboldklubs TrainYourEyes-test på:

http://web3.aftenbladet.no/sport/article170944.ece

Kilde: Aftenbladet StavangerLæs om Nancy fra Drammen, der forbedrer sin læseevne vha. TrainYourEyes:

http://www.dt.no/apps/pbcs.dll/artikkel?AID=/20040704/KULTUR/107040260

Kilde: Drammens TidendeLæs om Elitefodboldklubben Fredrikstads TrainYourEyes-test på:

http://www.smaalenene.no/sport/article1087952.ece

Kilde: Smaalenenes AvisLæs om Superligaklubben Frems TrainYourEyes-test:

http://www.bt.dk/sport/dkfodbold/artikel:aid=234438/

Kilde: BTTest af John Hauglands norske rally-kørere

http://www.motorsport.no/bildesamlinger/article1128344.ecehttp://www.iform.se/polopoly.jsp?d=1449&a=7192

Sportsvision hos Bundgaard - Tom K. Sportsvision hos Bundgaard - Tom K.


Bliv en bedre bilist Bliv en bedre bilist

Bliv bedre bag rattet Bliv bedre bag rettet

Udsigten til den perfekte aflevering Udsigten til den perfekte aflevering

Hver 6 har problemer med samsynet Hver 6 har problemer med samsynet

Supersyn kan score point Supersyn kan score point

Test af de danske elitebueskytter Test af de danske elitebueskytter


Ikke mange nye skolebørn har fået undersøgt øjnene - artikler artikler

En www-succes lige i samsynet - artikler artikler

Pirattræning i Vinding - artikler artikler

Sammenhæng mellem syn og læsning - artikler2 artikler2

Jakter på det gode fotball-syn - artikler2 artikler2